Ātri pagatavojamie salāti ”Karaliste” — sātīgas vakariņas ar zemu ogļhidrātu saturu

Manuprāt, nosaukums vairāk attiecas uz iespaidīgo pasniegšanas veidu: baltie slāņi (olu baltumi, jogurts) kontrastē ar sarkanajiem elementiem (jāņogām vai granātāboliem). Sastāvdaļas ir pavisam parastas, nekas eksotisks.

Svarīgas detaļas:

Salāti tiek salikti kārtās — varat tos izkārtot gredzenā vai vienkārši bļodā. Tie ir ātri pagatavojami, bet vislabāk tos pasniegt uzreiz: gurķi izdalīs sulu. Es samazinu sāls daudzumu, tāpēc garšai pievienoju sieru. Ja sāliet ēdienus, varat to izlaist.

1. Pagatavojiet vistu

Kā parasti, es to gatavoju pannā, kas ietīta papīrā. Sagrieziet fileju 1,5 cm biezās šķēlēs. Pagaršojiet ar garšvielām un sāli (varat to marinēt sojas mērcē, sinepēs vai medū). Ietiniet cepampapīrā.

Uzkarsējiet pannu, pievienojiet fileju un samaziniet siltumu līdz minimumam. Cepiet 10–15 minūtes, apgrieziet un cepiet vēl 10 minūtes.
Sagrieziet vārīto vistas fileju kubiņos. Ja nevēlaties vistu gatavot papīra traukā, varat to vārīt vai cept.

Novāriet olas un atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Sagrieziet gurķus kubiņos. Salieciet salātus (katrs slānis savā traukā): Pirmais slānis: sagriezta vistas fileja kubiņos. Apsmērējiet ar 3 tējkarotēm jogurta. Otrais slānis: gurķi, arī sagriezti kubiņos. Neieeļļojiet (tie ir sulīgi). Trešais slānis: sarīvēti olu dzeltenumi un siers. Sajauciet ar dakšiņu un apsmērējiet ar jogurtu.

VIDEO:

Pēdējais slānis: sarīvēti olu baltumi. Pārkaisiet ar jāņogām. Salāti ir gatavi. Pasniedziet gandrīz nekavējoties. Pretējā gadījumā gurķi izdalīs sulu un visi salāti kļūs mitri.

Lasi vēl: 4.decembrī tika pieņemts ar 2026.gadu pieckārtīgi palielināt nodokli par konkrēto dabas produktu

Sastāvdaļas (2-3 porcijas):

  • Cepta vistas fileja – 120 g,
  • Gurķis – 100-120 g,
  • Ola – 2,
  • Siers – 10-15 g,
  • Dabīgais jogurts – 80-90 g (5 tējk.),
  • Sarkanās jāņogas – 30 g.
  • Uzturvērtība uz 100 gramiem: 104 kcal; 11,9; 4,7; 2,4

Padomi un alternatīvas:

Gurķi: Marinēti gurķi piešķir pikantu garšu, svaigi – vieglāku. Mērce: Jogurtu var aizstāt ar biezpienu un sinepēm. Dekorācija: Granātābols jāņogu vietā (ja neiebilstat pret sēklām). Garša: Ja izlaižat sieru, viegli apkaisiet olas vai mērci ar sāli. Salāti ir maigi, sātīgi un vizuāli iespaidīgi. Izmēģiniet – un lai jūsu vakariņas ir gan garšīgas, gan veselīgas!